HOE – Mentally Fit Institute

DE MENTALLY FIT INSTITUTE METHODOLOGIE

'Keep it simple, make it visible’

De MFI methodologie kent een ‘coachende stijl’. Door middel van een coachende houding en het stellen van uitdagende vragen stimuleert de coach zelfreflectie en bewustwording evenals de wil om te veranderen en te groeien. Voor het vormen van energieke teams is het belangrijk om te starten met de SQ (waarom, de zingeving):

  • Waarom doen we wat we doen?
  • Waarom is het van belang om onze leiderschapsstijl aan te passen?
  • Waarom is samenwerken zo belangrijk?

Zingeving is dé voorwaarde om individuen en teams te revitaliseren. Wanneer de leider en het team het eens zijn over ‘waarom’, dan worden de volgende stappen ‘hoe’ (het proces) en ‘wat’ (de inhoud) veel relevanter en worden deze gemakkelijker geaccepteerd en geïntegreerd.


INTERVENTIES

De vier werelden vol energie

MEET DE RESULTATEN

Menselijke energie, teamdynamiek, attitude, talent; deze topics zijn de sleutel tot menselijke prestatieverbetering. Dit is echter erg abstract. Het is makkelijker om te werken met zichtbare en concrete elementen. Mentally Fit Institute heeft tools ontwikkeld waarmee het menselijk energielevel en talent te meten zijn. Dit betekent dat de impact van onze programma’s ‘De Bedrijfsatleet (De Mentally Fit Energy Audit), Coach de Coach (HIPE – Coach Attitude) en Talent Management (Talent – 0-meter) inzichtelijk gemaakt kunnen worden door middel van metingen. In dezelfde filosofie creëert MFI KPI’s (Key Performance Indicators), zodat de impact van onze interventies meetbaar is.


casino